Första förpackningskärlen rullas ut!

Nu har äntligen våra första villakunder som bor i Bomhus i Gävle fått sina kärl för plast- och pappersförpackningar som kommer att tömmas fastighetsnära, det vill säga på samma sätt som deras rest- och matavfall.

25 mars, 2024

Nu påbörjar vi äntligen införandet av fastighetsnära insamling, en utökad service som kommer att vara kostnadsfri. Först ut är två stycken 190 liters kärl - Ett för plastförpackningar och ett för pappersförpackningar. Införandet kommer göras i liten skala under 2024 och trappas upp under 2025-2026.

 

Testperiod

Under våren 2023 genomförde vi en testperiod hos cirka 30 villakunder i samma område i Bomhus, där tre olika typer av kärl testades. Utifrån utvärderingen som gjordes av boende och våra chaufförer, tog vi ett beslut kring vilka behållare vi vill erbjuda våra kunder för insamling av sorterade plast- och pappersförpackningar.

Vi fortsätter utreda hur insamlingssystemet för glas- och metallförpackningar samt tidningar kommer att se ut för att framöver kunna erbjuda hämtning av även dessa fraktioner.

Tillsammans hjälps vi åt för att så mycket som möjligt ska kunna återvinnas till nya material.

"Det känns bra att bidra till att skapa ett effektivt arbetssätt för hantering av förpackningar. Positivt att slippa åka och tömma själv på återvinningen" säger Lars Embäck, en av de boende som deltog i testperioden.

arrow-right