Just nu har vi förseningar i sophämtningen på grund av ishalka. Läs mer
close
Chaufför hoppar in i bil

Sophämtning

Vi erbjuder alla företag två olika abonnemang för hämtning av restavfall och matavfall.  Med "Standardabonnemanget" som är mest populärt får du hämtning av rest- och matavfall i två separata kärl. Om ni har en egen kompost är det möjligt att välja abonnemang "kompost" och endast ha ett grönt kärl för ditt restavfall.

Standardabonnemang

Ni har ett brunt kärl för matavfall och ett grönt för restavfall. Ni sorterar ert matavfall i en särskild påse för matavfall (endast papperspåsar, ej biopåsar) och restavfallet i en soppåse. Det är givetvis viktigt att ni sorterar på rätt sätt när det gäller detta abonnemang. Märker vi att annat avfall än matavfall sorterats i det bruna kärlet debiteras därför en felsorteringsavgift på nästa faktura. Papperspåsar för matavfall och hållare ingår i abonnemanget och finns i storlekarna 9 liter, 22 liter och 46 liter. De går att beställa utan kostnad direkt här på hemsidan. 9-liters påsar finns också att hämta på närmaste matbutik eller återvinningscentral.

Abonnemang kompost

Ett miljövänligt val där ni komposterar ert matavfall i en egen kompost. Komposten ska vara skadedjurssäker (skyddad från möss och andra djur) och fungera så att matavfallet kan komposteras under hela året. Ni har endast ett grönt kärl för restavfall och ansvarar själv för att ta hand om er färdiga jord från komposten.

Osorterat

Från 1 januari 2024 är det obligatorisk att sortera ut matavfallet. Det innebär att abonnemang "Osorterat" kommer att fasas ut och inte längre vara ett valbart abonnemang.

arrow-right