Leende man pratar i telefon
arrow_downward

Vanliga frågor och svar

När kommer ni att börja hämta förpackningar hos mig?

Vi kommer att påbörja ett småskaligt införande i vissa områden under 2024. Samtliga hushåll ska ha erbjudits fastighetsnära insamling före 2027. Ingen detaljerad tidsplan är framtagen ännu, men vi kommer att hålla dig uppdaterad på vår hemsida och på instagram + facebook. Följ oss gärna där om du inte redan gör det!

 

Vad ska jag tänka på inför tömning av trädgårdskärlet?

  • Ställ ut kärlet kvällen innan hämtning med handtaget inåt (se bild). Placeras i anslutning till ordinarie hämtställe för hushållsavfall.
    Illustration träd, kärl och sopbil
  • Fyll inte kärlet för tungt. Har du t ex stora mängder fallfrukt delar du upp det på flera hämtningar. Annars riskerar kärlet att gå sönder när det lyfts.
  • Överfyll inte kärlet, locket ska vara helt stängt vid tömning.

Vad får jag lägga i trädgårdskärlet?

  • Kvistar och ris från beskärning av träd och buskar
  • Vissna blommor och blad från rabatter
  • Gräsklipp och löv
  • Fallfrukt och annat från köksträdgården som blivit för gammalt. Har du stora mängder fallfrukt kan du dela upp det i flera omgångar för att kärlet inte ska bli för tungt vid tömning.

 

Relaterade formulär:

Hur fungerar det med hämtning av mitt latrin?

Vi hämtar separettunnor som är försedda med en klisterdekal från Gästrike återvinnare. Klisterdekalen visar att avgiften för latrinhämtningen är betald. Har du frågor eller vill beställa dekaler är du välkommen att kontakta vår kundservice.

Relaterade formulär:

Jag har flyttat/sålt min fastighet. Vad behöver jag göra då?

Då behöver du göra en överlåtelse av ditt abonnemang till den nya ägaren. Det gör det enklast via vårt formulär "Överlåtelse". Du kan också skriva ut blanketten och skicka till oss.

Relaterade formulär:

arrow-right