Panta på återvinningscentralen i Gävle

På återvinningscentralen kan du panta snabbt, smidigt och nästintill kladdfritt! Pantautomaten – Pantamera Express – är till för dig som vill panta mycket på en gång. Du tömmer din säck med pant i ett fack, och låter maskinen sortera och räkna panten. Sedan kan du välja mellan olika sätt att få din pant utbetald.

Undersökningar har visat att stora mängder pant hamnar i metall- och plaståtervinningen varje år. Tillsammans vill Gästrike återvinnare och Returpack/Pantamera göra det lättare för dig att göra rätt. Du kan alltså ta med dina pantförpackningar till återvinningscentralen i Gävle, så ser vi till att de återvinns på bästa sätt samtidigt som du får ut den pant du har betalat.

Smidigt för storpantaren
I pantmaskinen tömmer du hela säcken med pant i ett fack. På bara ett par minuter sorterar och räknar automaten ett hundratal förpackningar. När det är klart väljer du hur du vill få panten utbetald.

Välj utbetalningslösning
När du pantar i Pantamera Express kan du välja att få panten utbetald till ditt PayPal-konto eller via Kuponginlösens värdekuponger som du kan handla för i de flesta dagligvarubutiker. På återvinningscentralen i Gävle kan du också välja att skänka din pant till Matakuten.

– Pantpengen kan du skänka till Matakuten, ett lokalt företag som arbetar både för miljön och för utsatta människor. Vi är glada att kunna ge våra besökare möjlighet att ta med panten när de besöker återvinningscentralen i Gävle. Vi hoppas såklart att det här kommer bidra till att fler pet-flaskor och burkar kommer att kunna återvinnas till nya produkter, säger Peter Tham produktionscontroller på Gästrike återvinnare.

151012_0593_returpack1000

151012_0407_returpack 1000

151012_0666_returpack1000