Återvinningsrum i bostadsområde

Brf Stuvaren

På Brf Stuvaren på Gävle Strand har man i samarbete med Gästrike återvinnare arbetat aktivt för att få sorteringen att fungera bättre.

På Brf Stuvaren på Gävle Strand har man i samarbete med Gästrike återvinnare arbetat aktivt för att få sorteringen att fungera bättre.

Kjell Helling berättar

Man står framför dörr till miljöbod Kjell Helling, styrelseordförande i Brf Stuvaren på Gävle Strand

När vi insåg att de dåligt sorterade soporna i våra återvinningsrum kostade oss en massa pengar kontaktade vi Gästrike återvinnare för att få hjälp. Vi har målat om och förbättrat belysningen i återvinningsrummet. Vi har haft en dialog med chaufförerna om placering av kärlen så att dekalerna som visar vad som ska ligga var alltid är synliga. Vi har också haft ett antal utbildningar med de boende. Ibland kan vi se vem som har kastat fel. Då knackar vi på och pratar med den personen. Det är ofta nyinflyttade som behöver få information om vad som gäller. Redan efter första utbildningstillfället såg vi en klar förbättring. Det ligger betydligt mer i kärlet med plastförpackningar nu för tiden och soporna i restavfallet har minskat. Vi har också märkt att det knappt är några plastpåsar runt matavfallet längre, något som tidigare varit ett problem. Nu jobbar vi vidare med utbildning av nyinflyttade och ska lägga ny yta på golvet i återvinningsrummet så att det blir lättare att hålla rent. Små åtgärder som gör stor skillnad.

Tips!

Observera de boendes beteende kring återvinningsrummet. Fråga neutralt varför de gör si och så. Fråga vad de tror det beror på om sorteringen inte fungerar så bra och vad som behöver göras för att den ska fungera bättre. Vi på Gästrike återvinnare har ett bra stödmaterial för detta! Kontakta oss gärna så berättar vi mer!

Kontakta oss

arrow-right