Julklappar

Mitt bästa julklappstips är att ta vara på det ni redan har innan ni fyller julsäcken till bredden med nytt. Fyll den istället med saker du själv skapat, med nästan-nya-saker, upplevelser och med din tid.

Mitt bästa julklappstips är att ta vara på det ni redan har innan ni fyller julsäcken till bredden med nytt. Fyll den istället med saker du själv skapat, med nästan-nya-saker, upplevelser och med din tid.

GE BORT NÅGOT NÄSTAN-NYTT!

Att ge bort en pryl eller klädesplagg som någon använt och älskat, men inte längre använder, är omtänksamt och ger en skön eftersmak på julen.

Böcker, leksaker, möbler eller en ny glöggservis kan du hitta i fint skick på en loppis, vintage-butik, köp och säljgrupper i sociala medier eller en webbplats med fokus på second hand.

Visste du att det går åt nästan 10 000 liter vatten och 1,5 kilo kemikalier vid tillverkningen av ett par jeans och genererar hela 25 kg avfall. Så använd dem länge, de blir dessutom snyggare med åren!

TIPS PÅ FLER KLAPPAR MED STORT VÄRDE

Dela med dig av din kunskap
Att erbjuda sig att dela med sig av sina kunskap kan bli en fantastisk julklapp. Kanske är du duktig på att åka skidor, meka med bilar eller sy och kan lära ut lite grundkunskaper och bidra till lite personlig utveckling för nära och kära.

Din tid
Även om du inte har något att lära ut kan din tid vara nog så värdefull. Lämna skärmar, vardagsbestyr och andra måsten en liten stund för att ta en promenad eller laga middag och var i nuet tillsammans.

En upplevelse
Konsertbesök, biobiljetter eller kanske något mer utmanande som biljetter till ett escape room eller en höghöjdsbana. En upplevelse kan genomföras ensam eller tillsammans och bidra till fina minnen att spara för lång tid framöver.

Utbildning
Hjälp någon att gå från ”jag skulle vilja lära mig…..” till ”Nu ska jag få lära mig” genom att ge bort en passande kurs eller utbildning. Ex. drejning, IT, hundkurs eller varför inte en danskurs.

Prenumeration
Digitala prenumerationer på magasin, dagstidningar eller böcker/ljudböcker passar de flesta.

arrow-right