Att vårda ett stiligt skägg kan innebära att en hel serie hårvårdsprodukter används. Och självfallet vill vi att du ska få känna dig fin och personlig. Vi tänkte bara påminna dig om att sprayflaskor med aerosol alltid sorteras som farligt avfall, med eller utan innehåll!

Tomma glas- och plastförpackningar sorteras efter förpackningsmaterial på din återvinningsstation, i ditt återvinningsrum eller på återvinningscentralen. Glöm inte att färgat och ofärgat glas sorteras separat. Även tomma mascaror, ögonskuggor och läppstifthylsor kan sorteras efter material.

Om det finns innehåll kvar i en förpackning så är det bättre att slänga den i hushållssoporna än att du häller ut det i avloppet och belastar vårt vatten.

Vissa typer av skönhetsprodukter som nagellack, nagellacksremover, parfym, solkräm, hårfärgnings- och hårblekningsprodukter (om det finns innehåll kvar) är farligt avfall och får inte slängas bland vanliga hushållssopor eller hällas ut i avloppet. De ska sorteras som farligt avfall och lämnas in på din återvinningscentral.

MILJÖSMARTA TIPS FÖR SKÖNHETSPRODUKTER

Använd produkterna på bästa sätt.

1. Ta inte för mycket! Ofta överdoserar vi helt i onödan. Slöseri bidrar till att fler förpackningar hamnar i soporna.

2. Använd slut på dina produkter. Visst, det är lätt att tröttna och i stället köpa en ny men det är inte särskilt miljösmart.

3. Felköp? Ibland blir det inte som man tänkt sig. Ge bort den till någon som uppskattar den istället för att slänga den.

4. Kolla hållbarheten och fundera på om du kommer hinna använda upp den före bäst före-datumet eller välj en mindre förpackning.

5. Köp refill, om det finns. Då kan du återanvända din gamla förpackning.

SMARTA ÅTERVINNINGSTIPS

Innan du kastar dina skönhetsprodukter!  

Det finns många sätt att återanvända parfymflaskor på.

1. Ta av toppen och sprayslangen och stoppa ner ner några små blommor. Fyll sedan flaskan med vatten och vips har du fått en fin liten blomstervas!.

2. Gör dina egna doftkrus som du kan ställa lite överallt för att sprida doft. Allt du behöver är:
* Alkohol
* Vatten
* Någon eterisk olja som du tycker om
* Doftpinnar av rotting eller bambu
.

Lär dig mer om andra prylar som du kan återvinna

Böcker

 

Glas

 

Elprylar