fbpx

Kontaktperson

Johan Englund, chef marknad och kundservice
Telefon 026-172974
E-post johan.englund@gastrikeatervinnare.se

Johan

Prenumerera (RSS)
2019-04-01

Ändrade öppettider på återvinningen i Hamrånge, Hedesunda och Kungsgården

Från och med 1 april får återvinningscentralerna i Hedesunda, Hamrånge och Kungsgården ändrade öppettider. Läs denna pressrelease.

2019-04-01

Nu blir det lättare att återvinna i Sandviken

Med ett förbättrat trafikflöde och förenklad avlastning av vissa avfall ska det nu bli lättare för besökarna att återvinna på återvinningscentralen i Sandviken från och med 1 april. Läs denna pressrelease.

2019-03-04

​Nu ska säcken tömmas på återvinningscentralen

Med start den 1 mars ska säckarna tömmas och innehållet sorteras i rätt container på återvinningscentralen. Samtidigt tas containern för ”Brännbart/Smått brännbart” bort och ersätts med en ny container för ”Saker som inte ska återvinnas”. Läs denna pressrelease.

2019-01-21

Ny förbundsdirektör på Gästrike återvinnare

Anna-Karin Karlsson tillträder tjänsten som ny Förbundsdirektör för Gästrike återvinnare. Läs denna pressrelease.

2018-11-06

Gästrike återvinnares förbundsdirektör avgår

Thomas Nylund lämnar uppdraget som förbundsdirektör efter 10 år på Gästrike återvinnare. Läs denna pressrelease.

2018-10-09

Trädgårdsavfall kan lämnas i Solbacka

Torsdagar under oktober/november kommer det finnas möjlighet att lämna sitt trädgårdsavfall direkt på Valbo Entreprenad i Solbacka. Läs denna pressrelease.

2018-07-17

Modern återvinning i Hamrånge

Ombyggnationen av återvinningscentralen i Hamrånge är klar och återvinningen på den nya, mer moderna återvinningscentralen är i full gång. Läs denna pressrelease.

2018-06-14

Serber jobb-skuggar för att lära sig mer om avfallshantering

Den här veckan får både borgmästare och sopbilschaufförer från Serbien se och lära sig mer om hur svensk avfallshantering fungerar hos Gästrike återvinnare. Läs denna pressrelease.

2018-05-04

Gästrike återvinnare räddar havet från skräp

Fredag 4 maj tjuvstartar Gästrike återvinnare Nordiska kusträddardagen och plockar skräp längs vattnet nära Gävle stad. Läs denna pressrelease.

2018-04-20

Välkommen med dina gamla däck till återvinningen

Efter stor efterfrågan finns det nu möjlighet att lämna dina gamla däck direkt på återvinningscentralen i Gävle och Sandviken. Läs denna pressrelease.

2018-04-13

Ny återvinningscentral i Hamrånge

Den 18 april stängs tillfälligt återvinningscentralen i Hamrånge för att byggas om. Besökare hänvisas till återvinningscentralen i Ockelbo under ombyggnationen och Hamrånge har extra öppet inför stängning. Läs denna pressrelease.

2018-04-04

Bananmingel på #hursvårtskadetva bussen

Välkommen att prata sortering av matavfall med Mirja, Charlene och Mari från Gästrike återvinnare när de bananminglar på #hursvårtskadetva-bussen under vecka 14. Läs denna pressrelease.

2018-01-09

Återvinningscentralen i Forsbacka renodlas för företag

Forsbacka återvinningscentral som idag drivs på entreprenad av Gästrike Avfallshantering AB/SUEZ AB på uppdrag av Gästrike återvinnare, övergår från och med den 1 april 2018 att bli en renodlad återvinningscentral för företag. Den kommer drivas helt i privat regi av Gästrike Avfallshantering AB/SUEZ AB. Läs denna pressrelease.

2018-01-03

Invigning med röd matta för att fira 100 % återbruk

Alla Gästrike återvinnares återvinningscentraler erbjuder nu möjligheten att lämna saker, möbler och elektronik till återbruk. Röda mattan rullas ut på Österfärnebo återvinningscentral den 4/1 för att fira att den sista återbruks-containern är på plats. Läs denna pressrelease.

2017-12-18

​Invigning av återbruk på återvinningscentralen i Torsåker

Den 19 december startar Gästrike återvinnare i samarbete med Biståndsgruppen möjligheten att lämna saker, möbler och elektronik till återbruk på återvinningscentralen i Torsåker. Det invigs samma dag med gofika och återbruksexperter på plats. Läs denna pressrelease.

2017-11-28

Sopor får en andra chans i Årsunda

​Den 29 november startar Gästrike återvinnare i samarbete med Viggen möjligheten att lämna saker, möbler och elektronik till återbruk på återvinningscentralen i Årsunda. Det invigs samma dag med gofika och återbruksexperter på plats. Läs denna pressrelease.

2017-11-20

​Bananmingel på #hursvårtskadetva bussen

Välkommen att prata sortering av matavfall med miljöpedagogerna Karin och Eva från Gästrike återvinnare när de bananminglar på #hursvårtskadetva-bussen under vecka 47. Läs denna pressrelease.

2017-11-01

Ny avfallstaxa ska hjälpa till att förbättra sorteringen

Kommunfullmäktige i samtliga Gästrike återvinnares medlemskommuner har nu beslutat om höjd avfallstaxa för 2018. Den nya taxan ska bekosta kraftigt höjda priser på avfallsförbränning och styra till bättre sortering av hushållssoporna. Läs denna pressrelease.

2017-10-16

Gästrike återvinnare ska ge Putin råd om avfallshantering

Gästrike återvinnares Förbundsdirektör Thomas Nylund är åter inbjuden till Ryssland. Läs denna pressrelease.

2017-08-31

Halverat matsvinn på äldreboende i Ockelbo

Matsvinnet på Bysjöstrand har länge varit ett problem för personalen på äldreboendet. Under ett år har de nu deltagit i ett projekt tillsammans med Gästrike återvinnare för att minska matsvinnet. Läs denna pressrelease.