Pressrum

Kontaktperson

Anette Noack, kommunikatör
Telefon 026-17 29 24
E-post anette.noack@gastrikeatervinnare.se

Anette Noack

Gästrike återvinnare på MyNewsdesk

Gå till Gästrike återvinnares pressrum på Mynewsdesk.

Prenumerera (RSS)
2022-07-21

Återvinningscentralen i Kungsgården öppnas igen

Efter ett intensivt arbete med att reparera de containrar som konstaterats med en kvalitetsbrist kan vi nu välkomna återvinnare i Kungsgården välkomna tillbaka igen tisdagen 26/7. Läs denna pressrelease.

2022-07-01

Återvinningscentralen i Kungsgården stängs tillfälligt

På grund av en allvarlig kvalitetsbrist på ett flertal containrar har Gästrike återvinnare beslutat att ta dessa ur drift med omedelbar verkan. Åtgärden påverkar den pågående verksamheten i Kungsberget under en period, men bedöms nödvändig för att inte riskera liv och hälsa hos personal, kunder och besökare på våra återvinningscentraler. Läs denna pressrelease.

2022-06-02

Fler mätta magar i stället för matsvinn!

Gästrike återvinnares förlänger och fördjupar sitt samarbete med Matakuten för ett fortsatt minskat matsvinn och ännu fler mätta magar. Läs denna pressrelease.

2022-03-28

Vi blev bättre på återvinning 2021

Efter ett år då regionen påverkats kraftigt av en översvämning med flera hundra ton extra avfall till följd kan Gästrike återvinnare konstatera att man tillsammans med alla återvinnare i regionen blivit bättre på att återvinna. Läs denna pressrelease.

2022-03-17

Skänk din pantpeng till livsavgörande hjälpinsatser

På återvinningscentralen i Gävle kan du enkelt panta stora mängder och samtidigt hjälpa de som behöver det mest. Just nu kan du skänka din pantpeng till de drabbade i Ukraina. Läs denna pressrelease.

2021-12-08

Robot ska öka återvinningen i regionen

Gästrike återvinnare satsar på modern teknik för att nå nya cirkulära flöden och kraftigt ökad återvinning i regionen. Läs denna pressrelease.

2021-11-08

Fem nya Kretsloppsplaner för en resurssmart framtid

Under september och oktober har samtliga Kommunfullmäktige i Sandviken, Hofors, Ockelbo, Gävle och Älvkarleby fattat beslut om nya Kretsloppsplaner för kommunerna 2021–2025. Här är målen som ska leda oss framåt i arbetet mot en cirkulär ekonomi. Läs denna pressrelease.

2021-05-28

Förbundsstyrelsen har godkänt förslaget till nya Kretsloppsplaner

Gästrike återvinnares förbundsstyrelse har godkänt förslaget till nya Kretsloppsplaner för Gävle-, Sandviken-, Hofors-, Ockelbo- och Älvkarleby kommun. Nästa steg i arbetet sker den 17/6 då förbundsfullmäktige kommer fatta beslut om att lämna förslaget vidare till respektive kommun där ett slutgiltigt beslut väntas därefter tasunder hösten 2021. Läs denna pressrelease.

2021-05-06

Vi ploddlar för en renare kust och ett hav utan skräp

Den 7 maj plockar Gästrike återvinnares miljöpedagoger skräp längs vår kust. Det är fjärde året i rad vi deltar i Håll Sverige Rents evenemang Kusträddarna, men första gången det sker genom att ploddla – plocka skräp och paddla. Läs denna pressrelease.

2021-04-19

Den magiska veckan har gått till final

Den magiska veckan som Gästrike återvinnare arrangerade förra året i samband med Europa minskar avfallet har gått till final i EWWR Award. Läs denna pressrelease.

2021-03-30

Utökade öppettider på återvinningscentralen i Hamrånge

För att minska trängseln och sprida ut antalet besökare på fler dagar utökas öppettiderna på återvinningscentralen i Hamrånge från och med april. Läs denna pressrelease.

2021-03-25

Glädjande miljöbesparing på flitigt sorterande

Alla återvinnare kan nu glädjas åt att det flitiga sorterandet under 2020 har bidragit till en miljöbesparing motsvarande 8 400 bilars koldioxidutsläpp. Läs denna pressrelease.

2020-12-28

Udda sophämtningsveckor 2020 blir jämna veckor 2021

Eftersom 2020 slutar och 2021 börjar med en udda vecka kommer du som haft sophämtning udda veckor under 2020 få sophämtning jämna veckor, och tvärt om. Läs denna pressrelease.

2020-11-20

​Häng med på en magisk vecka när Gästrike återvinnare gör det osynliga avfallet synligt

Vad är osynligt avfall och vad kan vi göra för att minska den stora mängden av osynligt avfall? Det vill vi reda ut under kampanjen ”Europa minskar avfallet 2020”. Ännu mer spännande blir det när vi tillsammans med trollkarlen Gabriel försöker trolla bort avfall. Läs denna pressrelease.

2020-08-10

Fallfruktsinsamling på återvinningen även i år

​Även i år kommer fallfrukten samlas in separat på återvinningscentralerna i Gävle och Sandviken. Läs denna pressrelease.

2020-06-22

Förslag på höjd avfallstaxa

Gästrike återvinnares Förbundsfullmäktige beslutade vid sitt sammanträde att anta förslaget till höjd taxa för 2021. Ärendet går ut för beslut i medlemskommunerna Gävle, Sandviken, Ockelbo, Hofors och Älvkarleby under hösten 2020. Den nya taxan ska gälla från den 1 januari 2021. För de flesta kunder innebär det som max en ökning med 3 kr per månad. Läs denna pressrelease.

2020-05-04

Gästrike återvinnare räddar vattnet från skräp även i år

Fimpar, plast och snusprillor är de vanligaste skräpen på våra stränder. Skräp som snabbt hamnar i havet om ingen tar hand om det innan. Miljöpedagogerna på Gästrike återvinnare hjälper haven med en enkel handling och plockar skräp längs vattnet i centrala Gävle måndagen den 4 maj. Läs denna pressrelease.

2020-04-27

Välkommen med dina gamla däck till återvinningen i Hofors

Efter lyckat resultat i Gävle, Sandviken och Skutskär går det numera att lämna sina gamla däck till återvinning även på återvinningscentralen i Hofors. Läs denna pressrelease.

2020-04-24

Personal påkörd på återvinningen

Efter två incidenter på återvinningen i Gävle och Sandviken där flaggvakter blivit påkörda uppmanas nu besökare att ha tålamod och visa hänsyn till både personal och till varandra. Läs denna pressrelease.

2020-03-19

Coronavirus och ökat tryck på återvinningscentralerna

Gästrike återvinnare följer händelseutvecklingen kring coronaviruset noga. Vi vidtar försiktighetsåtgärder och planerar för att säkerställa att vi kan upprätthålla våra uppdrag. Under de senaste dagarna har vi märkt att antalet besökare på våra återvinningscentraler har ökat markant, vilket innebär att vi behöver göra några tillfälliga förändringar. Läs denna pressrelease.