Nytt återbruk i Hofors invigs med gofika

Den 3 april öppnar Gästrike återvinnare och Biståndsgruppen en mottagning av återbruk på återvinningscentralen i Hofors. Mellan kl 13-15 finns vi på plats för att inviga återbruket, bjuda på gofika och prata återbruk.

 På återvinningscentralen i Hofors står det från och med måndag 3 april en container där du kan lämna saker och prylar till återbruk. Biståndsgruppen tar sedan hand om det som samlas in, sorterar det på sitt lager i Valbo för att sedan skicka det vidare till försäljning i sina butiker i Valbo och Gävle. Med secondhand-försäljning behöver vi varken ta råvaror från naturen eller belasta miljön med tillverkning. Textilier lämnas sedan oktober förra året i Human Bridge behållare.

Äntligen kan även alla i området kring Hofors få möjlighet att ge saker, prylar och elektronik ett längre liv genom att lämna in det till återbruk på sin återvinningscentral. Vi är jätteglada att Biståndsgruppen är med och hjälper till att göra det här möjligt, säger Peter Tham, produktionscontroller på Gästrike återvinnare.

Har du frågor om återbruk? Då ska du passa på att prata med Sofie Blad från kundservice på Gästrike återvinnare och Rafael Carillo från Biståndsgruppen som finns på plats mellan kl 13-15.

Fakta om återbruk på återvinningscentralerna

Förutom det nyöppnade återbruket på återvinningscentralen i Hofors går det sedan tidigare att lämna in till återbruk på återvinningscentralen i Gävle, Sandviken, Skutskär, Forsbacka, Ockelbo, Hamrånge, Kungsgården, Hedesunda och Järbo. Intresset är stort bland Gästrike återvinnares kunder och målet är att erbjuda återbruk på alla 13 återvinningscentraler i regionen. Förutom Biståndsgruppen samarbetar Gästrike återvinnare även med Gränslöst, Erikshjälpen, Biståndsgruppen, Röda Korset, ReDo, Erik Edins stiftelse, Ria, Missionskyrkans Secondhand i Ockelbo, Viggen och Ånyo på de olika återvinningscentralerna.

228 ton till återbruk

Via Gästrikeregionens återvinningscentraler kunde 228 ton tas tillvara till återbruk under 2016. Utöver det har stora mängder också lämnats in direkt till hjälporganisationer.