På den här sidan kan du hitta din aktuella sophämtningsdag. Använd sökfunktionen ovan – skriv in din adress och tryck enter!

Hämtning vid röda dagar

I samband med helger och röda dagar tömmer våra chaufförer sopor och trädgårdsavfall på färre dagar. Chaufförerna arbetar då tidiga morgnar och sena kvällar för att hinna tömma så många kärl som möjligt på rätt dag. Detta kan innebära att de kommer en annan tid än vanligt och i vissa fall kan det till och med bli dagen därpå även om vi inte gått ut med den informationen innan. Det är därför viktigt att du låter kärlet stå så tömmer vi så snart vi kan!

SMS vid ändrad hämtningsdag

Vid storhelger och röda dagar skickar vi ut ett sms för att påminna de som berörs av ändrade hämtningsdagar för sopkärl och trädgårdskärl. Det är en del i vår ambition att utöka servicen mot våra kunder.

Vi skickar ett sms med hjälp av en kombination mellan digitala kartor och GIS (Geografiskt informationssystem) och våra chaufförers körturer. Alla som är folkbokförda i en fastighet och som har ett mobilnummer registrerat på någon som är över 16 år får det här sms:et, men också fastighetsägaren om denne bor någon annanstans. Har du inte något mobilnummer registrerat på din hemadress skickas ett röstmeddelande till din fasta telefon, om du har en såda

Registrera eller avregistrera ditt nummer

Använder du din arbetstelefon och har inte fått något sms? Eller vill du avregistrera dig från kommande sms? Då kan du klicka här för att registrera eller avregistrera dig. Det går också bra att gå in bara för att titta på dina kontaktuppgifter. Tänk på att Gästrike Vatten använder sig av samma tjänst, om du ändrar dina kontaktuppgifter i deras sms-tjänst så gäller de även för oss och tvärtom.