Vi erbjuder olika typer av abonnemang

Vi erbjuder alla företag tre olika abonnemang för sophämtning. För att främja en bra miljö har de mest miljövänliga alternativen givetvis de lägsta priserna.

Sorterat

Detta är det vanligaste abonnemanget och ett utmärkt val ur miljöhänsyn. Ni har ett brunt kärl för matavfall och ett grönt för restavfall. Ni sorterar ert matavfall i en särskild påse för matavfall (endast papperspåsar, ej biopåsar) och restavfallet i en soppåse. Det är givetvis viktigt att ni sorterar på rätt sätt när det gäller detta abonnemang. Märker vi att annat avfall än matavfall sorterats i det bruna kärlet debiteras därför en felsorteringsavgift på nästa faktura. Papperspåsar för matavfall (9 liters) och hållare ingår i abonnemanget och finns att hämta på närmaste matbutik eller återvinningscentral. De finns också att beställa utan kostnad direkt här på vår hemsida.

FRÅGOR & SVAR
Jag har behov av större påsar för matavfall. Hur gör jag då?

Det finns andra sorteringslösningar för verksamheter med behov av större påsar för matavfall. Här har vi några exempel:

22 LITERS PÅSE MED TRÅDHÅLLARE

trådhållareRullstativ

Mått på hink utan trådställning:
310x270x390 mm
(BxDxH)

Som tillbehör finns även ett rullstativ som inte ingår i abonnemanget
Mått på hink inkl trådställning:
460x270x390 mm

 

45LITERS SÄCK MED GRÖN SORTERINGSTUNNA

grönt kärlSäckhållare

Den stora säcken är tvåbladig för att hålla bättre. Dock är det viktigt att påsen står luftigt för att förhindra att limfogarna lossnar när det blir tätt.

Som tillbehör finns en tratt som förhindrar att påsen hasar ner eller blir kladdig och en säckhållare i vagn. Inget av tillbehören ingår i abonnemanget.

Mått på säckhållare:
400x385x850
(BxDxH)

 

Andra tillbehör

SilTratt

Som tillbehör går det bra att beställa en sil så att du kan låta avfallet rinna av innan du lägger det i papperspåsen.

Det finns också en tratt som förhindrar kladdiga kanter och att påsen hasar ner.  Ingen av dessa tillbehör ingår i abonnemanget.
Ladda ner vår folder om sorteringslösningar här.

Osorterat

Detta abonnemang passar företag som inte kan eller vill sortera matavfallet. Då får ni endast ett grönt kärl där ni lägger både matavfall och restavfall i samma soppåse. Blandade hushållssopor ger den största miljöbelastningen jämfört med de två andra alternativen, vilket innebär den högsta avgiften.

Kompost

Ett miljövänligt val där ni komposterar ert matavfall i en egen kompost. Komposten ska vara skadedjurssäker (skyddad från möss och andra djur) och fungera så att matavfallet kan komposteras under hela året. Ni har endast ett grönt kärl för restavfall och ansvarar själv för att ta hand om er färdiga jord från komposten.

Förpackningar, tidningar och grovsopor sorteras ut

Oavsett vilket abonnemang du har är sortering och återvinning mycket värdefullt för miljön!

Tidningar och förpackningar

Tidningar och förpackningar sorteras alltid till återvinning och lämnas på en återvinningsstation eller återvinningscentral.

Farligt avfall och grovsopor

Farligt avfall och grovsopor lämnas till närmaste återvinningscentral. Tänk på att prylar, möbler och kläder är bättre att sälja eller skänka.

Textilier

Återbruk och insamling av textilier finns idag på flera av våra återvinningscentraler.

Bi + blommor