Problem med fastfrusna påsar i kärlet?

När kylan slår till är det lätt att påsarna fryser fast i kärlen.  Våra chaufförer gör vad de kan för att skaka ut de fastfrusna påsarna, men kan inte skaka mer än vad kärlen klarar av. Har du drabbats av fastfrusna påsar? Läs gärna igenom informationen och våra bästa tips nedan.

 

Ligger det påsar kvar i kärlet efter tömning?

Det är fastighetsägarens ansvar att se till att påsarna inte är fastfrusna när chauffören kommer för att tömma kärlen. Det bruna kärlet är väl tilltaget i storlek och ska räcka i en månad. Det gör därför ingenting om några påsar sitter kvar i botten till nästa hämtning, men är kärlet mer än halvfullt kan du kontakta vår kundservice.  Vår chaufför kommer då ut och gör en nivåkontroll så fort möjlighet finns. Chauffören kliver då ur bilen för att titta så att informationen om mängden påsar i kärlet stämmer med vad som angetts i kontakten med Gästrike återvinnare. Vid korrekt information tömmer chauffören kärlet, men visar det sig att kärlet är mindre än halvfullt debiteras kunden en framkörningsavgift på nästa faktura.

 

Förhindra fastfrysning av påsarna

 

Håll avfallet så torrt som möjligt
Låt överflödig vätska rinna av matavfallet innan du lägger det i påsen.

Låt påsen frysa till lite
Låt gärna påsen stå utomhus några minuter och frysa till lite innan du lägger den i kärlet.

Tidningspapper underlättar
Ta en förbrukad dagstidning och lägg den i botten av det bruna kärlet för att undvika fastfrysning.

Byt påse ofta
Genom att byta påse ofta håller den sig relativt torr.

Skaka om ditt kärl
Om du skakar om ditt kärl då och då fastnar det inte lika lätt.

Hushållspapper bland matavfallet
Servetter och hushållspapper kan du slänga i påsen för matavfall. Det absorberar eventuell vätska och håller påsen torrare.

Hacka loss påsarna
Fryser påsarna fast kan våra chaufförer inte tömma kärlet ordentligt. Så var noga med att hacka loss påsar som frusit fast, ta gärna en titt innan tömningsdags så slipper du ha kvar några påsar efter tömning.