Hyr en container för smidig avfallshantering.

Vi har allt från helhetslösningar för företag och verksamheter till föreningens årliga container för vårstädningen. En container passer bra att hyra när du vill bli av med byggavfall, well, trä, metallskrot och övriga grovsopor och produktionsspill på ett smidigt sätt. Men tänk på att vissa typer av avfall kan du tjäna pengar på.

Det finns olika typer av containrar i storleken 4–26 m³. En del har helt täckt tak, andra har nättak och några är utan tak. Alla täckta containrar går att låsa.

När du hyr en container betalar du för utkörning, intagning, tömning, hyra och en eventuell behandlingskostnad beroende på avfallsslag. Faktorer som påverkar priset är var den ska stå, hur länge, vilken container du vill ha och vad du ska lägga i den.

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna
Vad ska jag tänka på när jag väljer container?
  • till tegel och sten behövs oftast en container som är 22 m³
  • maxlasten är fem ton för en container 10-12 m³
  • inte lasta högre än kanten på containern
  • farligt avfall och elektronik får inte lämnas med blandade grovsopor
  • beställa hämtning

Behöver du tömning eller mer information?
Välkommen att kontakta kundtjänst för frågor och prisförslag på telefon 026–17 84 15 eller e-post info@gastrikeatervinnare.se.

Vi hämtar och sorterar era grovsopor

Denna tjänst är populär för företag eller hushåll som behöver hjälp med både hämtning och sortering av grovsopor.

Vi hämtar och sorterar dina grovsopor i lösvikt upp till 5 m³ inom två veckor efter beställning. Du behöver endast ställa grovsoporna vid fastighetsgränsen på en framkomlig plats för vår lastbil.

Vad är grovsopor?

Grovsopor är skrymmande avfall från hushåll som exempelvis kasserade möbler, kläder, skidor, leksaker, husgeråd, mattor, cyklar, pulkor och emballage.

Grovsopor får inte innehålla farligt avfall

Exempel på grovsopor som innehåller farligt avfall är tryckimpregnerat trä, kylar och frysar, elektronik, batterier, asbest, bildäck eller hushållssopor. Om du skulle råka slänga otillåtet avfall bland grovsoporna debiteras en felsorteringsavgift.

Hämtning av elavfall eller vitvaror?

Du kan även beställa hämtning av elavfall eller vitvaror (spis, tvätt, disk) och kylar och frysar.

Beställ hämtning genom att kontakta kundservice på 026–178415 eller info@gastrikeatervinnare.se. Kontakta oss så tar vi fram ditt pris!

Att komprimera avfallet gynnar miljön

Vid stora mängder avfall är det bra att komprimera avfallet. Det blir på så sätt mindre volymer och färre transporter, vilket är en stor fördel för miljön.

Du kan antingen köpa eller hyra komprimatorer av oss. Vi hjälper dig med båda alternativen. Kontakta våra säljare för att få en så rätt och effektiv hantering som möjligt.

Behöver du mer information? Ring oss på 026 17 84 15.

Storsäck1600x600

Boka en Storsäck för ditt avfall

Säcken kallas Big Bag och rymmer upp till 1 m³ avfall. Den passar för de som inte behöver större containers för avfallet. Den kan användas för till exempel byggavfall, trädgårdsavfall eller andra sorters grovsopor.

När du hyr en storsäck ingår hämtning och transport samt destruktion/behandling av avfallet. Priset varierar beroende på var storsäcken ska hämtas och vilken typ av avfall som slängs.

Välkommen att kontakta kundtjänst för frågor och prisförslag på telefon 026–17 84 15 eller e-post info@gastrikeatervinnare.se.