Vi har stängt återvinningscentralen i Forsbacka

Från och med 1 april 2018 har vi stängt återvinningscentralen i Forsbacka. Vi hälsar alla återvinnare i Forsbacka välkomna till återvinningscentralerna i Gävle och Sandviken. Med utökade öppettider i Sandviken kan du nu besöka återvinningscentralerna i Gävle och Sandviken varje dag under högsäsong. Förbered ditt besök med hjälp av återvinningscentralens packlista. Vår personal hjälper dig hitta rätt på plats. Välkommen!

Lämna ditt trädgårdsavfall på Valbo Entreprenad i Solbacka

Torsdagar kl 12-19 under vecka 41-46 finns det möjlighet att lämna trädgårdsavfall direkt på Valbo Entreprenad i Solbacka (mellan Solbacka och Värdshusvägen). Välkommen!

Varför stänger vi?

Anledningen är främst att vi måste se över våra kostnader. Forsbacka återvinningscentral är den enda av Gästrike återvinnares återvinningscentraler som har drivits på entreprenad och vi kommer nu fokusera på att fortsätta utveckla de 12 återvinningscentraler som vi driver i egen regi.

Utökade öppettider i Sandviken

Vi beklagar att en del av våra kunder – de som idag har närmaste till återvinningscentralen i Forsbacka – får lite längre för att besöka återvinningen. Vi kompenserar detta med att utöka öppettiderna i Sandviken för att öka tillgängligheten där istället. I den här typen av beslut tar vi alltid i beaktande om det är miljömässigt försvarbart. Vi bedömer att Gävle och Sandviken ligger relativt nära, men det gör det desto viktigare att man som kund planerar sina resor till återvinningscentralen på bästa sätt. Att man åker med mer grejer vid färre tillfällen och att man tar besöket till återvinningscentralen i samband med en annan resa.