Kontaktperson

Johan Englund, chef marknad och kundservice
Telefon 026-172974
E-post johan.englund@gastrikeatervinnare.se

Johan

Prenumerera (RSS)
2017-11-20

​Bananmingel på #hursvårtskadetva bussen

Välkommen att prata sortering av matavfall med miljöpedagogerna Karin och Eva från Gästrike återvinnare när de bananminglar på #hursvårtskadetva-bussen under vecka 47. Läs denna pressrelease.

2017-11-01

Ny avfallstaxa ska hjälpa till att förbättra sorteringen

Kommunfullmäktige i samtliga Gästrike återvinnares medlemskommuner har nu beslutat om höjd avfallstaxa för 2018. Den nya taxan ska bekosta kraftigt höjda priser på avfallsförbränning och styra till bättre sortering av hushållssoporna. Läs denna pressrelease.

2017-10-16

Gästrike återvinnare ska ge Putin råd om avfallshantering

Gästrike återvinnares Förbundsdirektör Thomas Nylund är åter inbjuden till Ryssland. Läs denna pressrelease.

2017-08-31

Halverat matsvinn på äldreboende i Ockelbo

Matsvinnet på Bysjöstrand har länge varit ett problem för personalen på äldreboendet. Under ett år har de nu deltagit i ett projekt tillsammans med Gästrike återvinnare för att minska matsvinnet. Läs denna pressrelease.

2017-06-02

Sämre sortering och högre pris för avfallsförbränning ger höjda avgifter

Sämre sortering och höjda priser på avfallsförbränning gör att Gästrike återvinnares förbundsstyrelse föreslår förbundsfullmäktige en mer miljöstyrande avfallstaxa för 2018. Förslaget medför höjningar av avgifter och ska hjälpa till att styra till bättre sortering av hushållssoporna Läs denna pressrelease.

2017-03-31

Nytt återbruk i Hofors invigs med gofika

Den 3 april öppnar Gästrike återvinnare och Biståndsgruppen en mottagning av återbruk på återvinningscentralen i Hofors. Det invigs samma dag med att du som kommer och lämnar återbruk får gofika och kan prata med experter inom återbruk. Läs denna pressrelease.

2017-03-16

Nu kan du panta på återvinningscentralen i Gävle

På lördag den 18 mars invigs den nya pantautomaten Pantamera Express på återvinningscentralen i Gävle. I den nya maskinen tömmer du hela påsen direkt i maskinen som sedan sorterar och räknar ut summan åt dig. Läs denna pressrelease.

2017-01-31

Nu kan gipset återvinnas

Istället för att gräva ner använt gips på en deponi kan de nu återvinnas för att bli nya gipsplattor. Nu tar Gästrike återvinnare emot gips för återvinning på samtliga återvinningscentraler. Läs denna pressrelease.

2017-01-11

Lättare att återvinna i Hofors och Ockelbo

Från och med den 1 januari 2017 ändrar och utökar vi öppettiderna på återvinningscentralerna i Hofors och Ockelbo. Läs denna pressrelease.

2016-12-16

Svensk hjälte för sitt arbete med att minska matsvinnet

I kväll utses Matakutens Lars Wennman till årets miljöhjälte på TV4 Svenska Hjältar-gala. Tack vare samverkan mellan givare och Matakuten tas 10 ton mat omhand varje månad. Mat som annars skulle slängts bort. Läs denna pressrelease.

2016-12-15

Fira jul som en miljönär – här hittar du julklapparna

Varannan person kan tänka sig att köpa en begagnad julklapp*. Det gillar vi! Ge gåvor som inte bara sprider glädje till dina närmaste, utan presenter till oss alla genom att vara snäll mot miljön. Avfall Sveriges miljönärmärkning visar vägen. Med 17 märkta verksamheter i Gävleborg finns goda möjligheter att göra julen 2016 mer hållbar. Läs denna pressrelease.

2016-11-28

Vi höjer taxan med 4 kr per månad

Gästrike återvinnares förbundsfullmäktige fastställde vid sitt sammanträde den 24 november avfallstaxan för 2017 som innebär vissa höjningar. Den nya taxan ska gälla från den 1 januari 2017. Läs denna pressrelease.

2016-11-04

Skomakarna miljönärmärks

Skomakare från Gävle och Sandviken uppmärksammas med att få en miljönärmärkning på årets Miljögala på Gävle konserthus den 7 november. Genom lagning och reparation ger skomakarna produkterna ett längre liv och minskar avfallet i vår region. Läs denna pressrelease.

2016-09-30

Nu återvinner vi trasiga och fläckiga textilier också

​I samarbete med Human Bridge kan du från och med den första oktober lämna textilier av alla slag till återvinning på alla Gästrike återvinnares återvinningscentraler, även det som är trasigt och har fläckar Läs denna pressrelease.

2016-09-02

Nyinvigd återvinningscentral i Österfärnebo

För ett år sedan var det tal om att stänga återvinningscentralen i Österfärnebo. Nu är den nyinvigd och flyttad till tomten precis bredvid. Åke Fransson, boende i Österfärnebo, klippte bandet vid nyinvigningen torsdagen den 1 september. Läs denna pressrelease.

2016-08-30

Flyttfika på återvinningscentralen i Österfärnebo

​Återvinningscentralen i Österfärnebo flyttas till en plats strax intill och det uppmärksammas lite extra med bandklippning och flyttfika till alla besökare dagen till ära. Läs denna pressrelease.

2016-06-22

Nu ska de första besökarna få rulla in på Skutskärs nya återvinningscentral

Måndagen den 27 juni kan de första besökarna rulla in på den nya återvinningscentralen i Skutskär. De kommer mötas av en återvinningscentral som är flexibel för förändringar och som ska underlätta återvinning. Läs denna pressrelease.

2016-06-07

Innovativa Dewatech tilldelas jubileumspris

I samband med Avfall Sveriges årsmöte delade Gästrike återvinnare ut ett jubileumspris för att uppmärksamma företag som har haft modet att göra något utöver det förväntade för att skapa en hållbarare vardag. Läs denna pressrelease.

2016-05-27

Förhandsvisning av Sveriges bästa återvinningscentral

Branschfolk och press bjuds in till förhandsvisning måndagen den 30 maj till Sveriges bästa återvinningscentral. Den nya återvinningscentralen i Skutskär är byggd utifrån nytänkande och erfarenhet och anpassad för att göra det både enklare och säkrare för besökaren att göra rätt. Läs denna pressrelease.

2016-05-26

Jubileumspris till modigt företag i miljöbranschen

15 år som kommunalförbund firas med jubileumspris till modiga företag i miljöbranschen. Gästrike återvinnare delar ut priset i samband med Avfall Sveriges årsmöte tisdagen den 31 maj. Läs denna pressrelease.